Hoelang kan je nog de strippenkaart gebruiken nu de OV eraan komt?

Nu de OV-chipkaart eraankomt vraag ik mij af of je de strippenkaart nog lang kan gebruiken. Gaat de strippenkaart uiteindelijk verdwijnen? Ik wil het dan voornamelijk weten voor de trams.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf 11 februari 2010 is de OV-Chipkaart verplicht voor al het openbaar vervoer (behalve de trein) in Rotterdam. In Amsterdam en Rotterdam is de OV-Chipkaart momenteel al verplicht in de metro. Momenteel kun je op steeds meer plekken gebruik maken van én de OV-Chipkaart én de strippenkaart. In de eerste bron kun je zien waar je momenteel kunt reizen per OV-Chipkaart. Ook de NS gaat de OV-Chipkaart geleidelijk invoeren. ‘Pas als iedereen gewend is, nemen we definitief afscheid van het papieren kaartje. We verwachten dat dit eind 2010 het geval is’, zegt Jacques Huberts, directeur van NS Reizigers.

Er zijn ook nog regio's waar de Chipkaart helemaal niet is ingevoerd. In andere regio's zijn er nogal wat problemen. De enige plaats waar alles redelijk verloopt, is Rotterdam. Zolang er regio's zijn waar hij niet is ingevoerd, zul je de strippenkaart kunnen gebruiken. Ik denk dat de afschaffing van het westen naar de rest van Nederland 'schuift', ongeveer net zoals de invoering ervan. Woon je in de Randstad, dan zijn ze denk ik nog dit jaar te gebruiken, maar in 2011 niet meer. In de rest van Nederland zal dat later zijn. Als alles goed verloopt, anders duurt het langer... Toegevoegd na 42 seconden: Ik bedoelde de invoering van de OV-Chip, beetje rare zin over de afschaffing en invoering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100