Hoe komt het dat treinen soms ontsporen?

die zitten toch vast aan de rails?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ontsporen kan door verschillende omstandigheden: door het berijden van een wissel die in een verkeerde stand staat. Bij extreme hitte zet de rails zich uit (met name in krappe bochten onstaan enorme krachten en dus afwijkingen in spoorbreedte). Ook kan het nemen van een wissel met te hoge snelheid leidden tot ontsporing. Natuurlijk kunnen opstakels op de rails ook een ontsporingsrisico zijn. Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja, ook kan een afwijking / mankement aan de wielen / assen een oorzaak zijn!

Ha, die PrutsEinstein; Nee hoor, een trein rijdt met zijn wielen op en een stukje tussen de rails. Als er dus iets misgaat (te hoge snelheid in een bocht, beschadiging van het spoor, krachten van buitenaf zoals een botsing) is er niet zo gek veel voor nodig om de wielen los te laten komen van de rails en de trein te laten ontsporen.

Iets wat vast zit kan niet ontsporen nee, maar ook niet bewegen.... Een trein staat op de rails, en aan de binnenkant tussen de rails, en dus niet vast. Hij kan dus best ontsporen, vooral bij een niet goed werkende willel wil dit nog weleens gebeuren.

Heb je nooit met een speelgoed trein gespeeld ?? die hebben precies dezelfde wielen hoor er zit wel een rand aan de binnenkant zodat hij niet van de rails valt maar als ie dat stukje omhoog komt en naar links of recht uitwijkt dan onstpoort ie zeker.

Treinen zitten niet vast aan de rails. Zij lopen, aan twee zijden met een over de rand stekend wiel. Plotselinge rem acties met door drukkende wagons gooit een trein uit het lood en kantelt. Ditzelfde met een foute wissel.

Sommige treinen hebben ook een moeilijke jeugd gehad.. Dan krijg je dat.

Nee ze zitten niet vast. Je doet je naam wel eer aan! Ook treinen ontsporen dus.

Omdat de wissel verkeerd staat of er een aanrijding is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100