Waarom staat er in de trein bij de knop om de deur te openen, "niet openen voor de trein stilstaat"? Als de trein nog rijdt gaat 'ie ook niet open.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het antwoord heel simpel: die vermelding staat er om aansprakelijkheid uit te sluiten wanneer er onverhoopt iets misgaat. De omstandigheden (zoals een technische storing of het te vroeg ontgrendelen van de deuren) maken daarbij niets uit.

Sommige mensen blijven maar op het knopje drukken. Hierdoor kan er een storing ontstaan. Bovendien, kun je als de trein bijna stil staat al wel de deuren openen. Om te voorkomen dat mensen dan uitstappen en er wellicht ongelukken gebeuren, staat er een waarschuwing in de trein.

Het is ook mogelijk voor bevoegd personeel mbv een sleutel de deur te openen. Een storing kan tot gevolg hebben dat de deuren openen na het indrukken van de knop tijdens het rijden. Geduld is een schone zaak, men kan beter even wachten totdat de trein stil staat. Vroeger had men met de grote veerponten bij het Centraal Station Amsterdam te maken met hetzelfde euvel. Daar klom men tegen de klep op om eraf te springen met alle gevolgen van dien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100