Hoe krijg ik mijn oude saldo op mijn nieuwe(persoonlijke) OV jaar kaart?

Binnenkort verloopt de geldigheid van mijn persoonlijke OV jaarkaart, die steeds automatisch wordt opgeladen.
De NS sturen me dan een nieuwe kaart toe.
Wordt tegelijkertijd dan ook het saldo naar de nieuwe kaart overgezet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het vorige maand gedaan: ik heb de nieuwe kaart laten activeren bij het loket van het station, de vriendelijke meneer haalde gelijk het restsaldo van mijn oude kaart en stortte het op de nieuwe. Het automatisch opladen kon hij ook activeren. Als je trouwens nog saldo op een persoonlijke kaart hebt staan die verlopen is dan storten ze na een maand het restant naar de rekening van automatisch opladen.

Nee, helaas is dat vrij omslachtig. Je moet eerst via internet de nieuwe kaart activeren. En dan moet je naar een oplaadpunt (station, boekhandel of sigarenwinkel) om het saldo van de oude kaart over te zetten op de nieuwe. Toegevoegd na 15 minuten: Volgens de NS-folder is het zelfs nóg omslachtiger: Ongeveer 6 weken voordat uw persoonlijke OV-chipkaart verloopt, krijgt u een brief thuisgestuurd. Hierin staat vermeld hoe u een nieuwe kaart kunt aanvragen, en daar kunt u gelijk uw saldo bij terugvragen. U heeft de nieuwe kaart binnen 3 weken in huis. Het saldo op uw ‘oude’ kaart wordt binnen 30 dagen na het verlopen van uw kaart op uw bankrekening overgemaakt. Heeft u nu automatisch opladen op uw OV-chipkaart staan? Dan krijgt u dit ook op uw nieuwe kaart. U moet dan nog wel naar een balie van een OV-bedrijf om automatisch opladen te activeren. Hoe u dat doet, staat in de brief die u ontvangt als u de persoonlijke OV-chipkaart krijgt toegestuurd.

Bronnen:
http://www.ov-chipkaart.nl/pdf/24795/pdf_a...

Nee, kan niet. Je moet je saldo opmaken (en de automatische bijstorting overzetten naar je nieuwe kaart). En ook dat laatste kan niet in één keer: je moet de machtiging voor je oude kaart intrekken en een nieuwe machtiging voor de nieuwe kaart uitgeven. (ze hebben er over nagedacht) Toegevoegd na 2 minuten: Ik lees net: Als u het saldo van uw OV-chipkaart wilt overzetten op een andere OV-chipkaart dan kan dit tot € 30 bij een balie van een OV-bedrijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100