mag je als Mbo student, legaal met korting reizen bij de ns?

Als hbo student heb je een studenten ov, en kan je in het weekend met 40% korting reizen. als Mbo student heb je dat niet, maar mag je wel (omdat je student bent) met die 40% korting reizen als je bij kaartjes controle je schoolpas laat zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is ''een MBO-scholier'', en niet ''een MBO-student''. De korting wordt al verrekend op het moment dat je incheckt. "MBO-scholieren van 16 en 17 jaar krijgen van de provincie een flinke korting op reizen met het openbaar vervoer. De MBO-studenten kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product 'Altijd Korting'. Hiermee kunnen ze reizen in het OV met 40 procent korting."

Bronnen:
http://www.gelderland.nl/eCache/DEF/18/556.html

MBO scholieren hebben net zoveel recht met de OV-kaart als HBO studenten. Geen onderscheidt tussen HBO en MBO Je schoolpas kan niet gebruikt worden

Bronnen:
http://www.studentenreisproduct.nl/reizen/...

Als je geen studenten-OV-jaarkaart hebt kun je ook geen gebruik maken van de voordelen die die kaart biedt. Je schoolpas geeft geen recht op korting in het OV, net zo min als een studentenkaart van een universiteit recht op korting geeft. Sommige provincies, zoals Gelderland, doen iets extra's voor MBO'ers. Het kan de moeite zijn om te informeren in de provincie waar je woont of waar je naar school gaat. Let op, dat de korting niet altijd voor al het OV geldt. Die van Gelderland geldt bijvoorbeeld niet bij NS.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100