Kun je na vandalisme nog steeds met de trein reizen?

Hoi allemaal, ik vroeg mij wat af. Als je bij bijvoorbeeld NS vandalisme pleegt, bijvoorbeeld het vernielen van bekleding e.d. en je wordt daarvoor gepakt, mag je dan nog steeds met NS reizen? Op de site van NS kan ik wel de huisregels vinden maar niet wat er gebeurt als je daarmee gepakt wordt. Of je dan bijvoorbeeld een verbod krijgt o.i.d.
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Let op he, ik ben zwaar tegen vandalisme MAAR als je daar voor bent gestraft zou je daarna toch weer gewoon met de trein moeten kunnen reizen. Een totaal verbod krijg je bij de meeste overtredingen pas als echt kan worden aangetoond dat je je gedrag niet verbetert, dus zeker niet na de eerste keer. Dus ben je herhaaldelijk opgepakt voor vandalisme dan mogelijk niet. Is het 1x gebeurt kun je waarschijnlijk daarna gewoon weer met de trein.

Dat hangt af van de straf die opgelegd is. Niet iedere voetbalvandaal krijgt een stadionverbod. Niet iedere treinvandaal krijgt een stationsverbod. Als straf voor vandalisme kan van alles opgelegd worden: geldboetes, taakstraf en ook treinverbod.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100