Hoort een brugwachter vlakbij een station rekening te houden met het treinverkeer?

Regelmatig mis ik de trein door de brug die open gaat.
De brug is een aantal meter van het station.

Toegevoegd na 13 uur:
Ik heb de brugwachter gebeld. Hij vertelde me dat ze rekening houden met de treintijden alleen moeten ze voor vrachtboten de brug altijd open doen. Verder gaat voor de pleziervaart de brug open wanneer er geen treinen gaan. 
Nou ja, heb ik zeker een paar keer de pech gehad toen ik over de brug moest :(

Bedankt voor het meedenken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Die brug gaat open,omdat er vaarverkeer aankomt.Ze kunnen dus niet rekening houden met het treinverkeer.Andersom blijft de trein ook niet nog even wachten omdat de brug open staat.

Ook in Middelburg ligt het NS-station vlakbij een brug, die om de haverklap opengaat. Maar ik kan me herinneren dat daar bordjes bij de brug staan met de tijden waarop het wegverkeer (inclusief voetgangers) altijd van de brug gebruik kunnen maken. Die tijden sluiten aan op de vertrektijden van de treinen. Ik vind het vreemd dat dat in jouw gemeente kennelijk niet goed geregeld is. Volgens mij is dat niet zozeer een taak van de brugwachter, maar van de gemeente. Neem daar eens contact mee op! Of stuur een ingezonden brief naar het lokale huis aan huisblad. Er zullen vast wel meer mensen in de buurt wonen die daardoor problemen ondervinden. Toegevoegd na 2 minuten: Een panoramafoto van de Stationsbrug in Middelburg toevoegen lukt niet, dus dan maar een video...

Bronnen:
http://youtu.be/V4uLte3fNZo

Een normale brug voor auto's en fietsers houd daar geen rekening mee. Vaak hebben ze wel aangepaste draaitijden in de spits bv. Bedieningstijden van een brug liggen vastgelegd in de Almanak voor vaarverkeer en de brugwachter houd zich daar aan. Treinverkeer krijgt op zijn beurt krijgt altijd voorrang op vaarverkeer. De spoorbrug geeft dubbelrood licht en een geluidssignaal af en sluit dan voor t vaarverkeer. Mis je te vaak je trein door een openstaande brug dan is het een kwestie van iets eerder van huis af gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100