Hoe werkt de ov-voordeelurenkaart van NS?

Wanneer kan ik met mijn ov-chipkaart met voordeeluren reizen met korting? En wanneer gaat de tijd in? Bij in of uitchecken?

Toegevoegd na 35 minuten:
Misschien stond het niet duidelijk hierboven, maar wat zijn precies de daluren? Ik heb trouwens een oude ov-voordeelurenabbo :)

Weet jij het antwoord?

/2500

De tijd wordt bepaald bij inchecken, vóór 9:00 uur inchecken dan wordt de volle prijs berekend, ná 9:00 reis je met 40% korting. (oude kortingskaart, bij nieuwe kortingsabonnementen wordt ook in de avondspits de volle prijs berekend. Toegevoegd na 1 uur: Op bijgaande link de voorwaarden voor reizen op de "oude" voordeelurenkaart. (heb ik ook, ik zou wel gek zijn als ik over zou stappen op de nieuwe) ;-)

Bronnen:
http://www.ns.nl/reizigers/producten/produ...

Als je op saldo wilt reizen met je voordeeluren abonnement moet je minimaal 10 euro saldo erop hebben staan. Je kan vanaf 9:00u de trein nemen met korting. Omdat sommige treinen precies 9:00u gaan, zou het oneerlijk zijn dat je om 8:59u incheckt en het volle tarief betaald. Daarom is er besloten dat je al om 08:55u kan inchecken met korting. Dit is dan geldig tot 4:00u in de volgende ochtend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100