Stel je staat op het station op een vriend te wachten en jij kijk een beetje heen en weer kan je dan aangesproken worden door de spoorweg politie?

Ik wilde het gewoon even weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan leg je uit dat je op een vriend staat te wachten. Gebeurt er niks!

Twee mogelijke redenen: 1. je maakt een verdachte indruk op een station waar bij voorbeeld eerder problemen zijn geweest. 2. Op dat station moet je op het perron een vervoerbewijs hebben.

Ja, je kunt altijd aangesproken worden. Dan zullen ze waarschijnlijk vragen wat je daar doet, en leg je dat uit: klaar.

Je kan het ook omdraaien. De spoorwegpolitie staat op het perron. Kan jij ze aanspreken? En deze context zeg je: Ja logisch, natuurlijk. Maar andersom zou het misschien niet mogen? Bizar. Ik snap de redenatie niet, waarom zou iemand jou in godsnaam niet mogen aanspreken? Iedereen mag een ander aanspreken. Daar reageer je dan op. Als je doelt op het vragen van jouw ID bewijs, dan moeten ze daar wel een reden voor hebben, maar de mogelijkheid dat jij geen vervoersbewijs hebt, is al voldoende. En wat anderen ook al zeggen: Praat terug en leg het uit. Klaar.

Op de meeste perrons in nederland moet je in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs. In de stationshal hoeft dit niet, aangezien 9/10 mensen daar nog een kaartje moet kopen :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100