Mag je extra de tijd nemen bij het overstappen als je reist met de ov-chipkaart?

Ik moet zo 3 uur reizen maar wil eigenlijk in amsterdam op het station een hapje eten. Ik ben nu ingecheckt. Moet ik in amsterdam uitchecken omdat ik daar ga eten en daarna weer inchecken? Of maakt de tijd niet uit net zoals bij een echt kaartje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van de website: Stapt u over op een andere NS-trein, dan hoeft u niet uit en weer in te checken. Reist u niet rechtstreeks van beging- naar eindpunt maar neemt u een omweg via een ander station? Checkt u dan uit en weer in op dit tussenstation. Reizen met de OV-chipkaart is gemiddeld niet duurder. De kosten worden wél anders berekend. U betaalt voor de kilometers die u werkelijk reist en niet meer per zone. Het bedrag dat u per reis betaalt, is als volgt opgebouwd*: • U betaalt altijd een basistarief. Stapt u over binnen 35 minuten nadat u bent uitgecheckt, dan betaalt u niet opnieuw het basistarief. • Daarnaast betaalt u een bedrag per kilometer. Dit bedrag verschilt per regio. De regionale overheden bepalen het tarief voor hun eigen regio’s. Officieel moet je dus uitchecken. Als je binnen 35 minuten klaar bent met eten en opnieuw incheckt, wordt niet opnieuw het instaptarief berekend. Toegevoegd na 1 minuut: Of de OV-chipkaart het merkt als je niet uitcheckt is een ander verhaal, maar als je het station verlaat moet je wel uitchecken..

Bronnen:
http://www.ov-chipkaart.nl/faq/
http://www.ov-chipkaart.nl/pdf/folderalles...

ja je moet eerst weer uitchecken anders denkt het systeem dat je door reist. eet smakelijk

Als je niet omreist, hoef je ook niet uit te checken. Je kunt dus gerust in Amsterdam uitstappen, een uurtje gaan eten, en weer instappen. Uitchecken bij de NS doe je alleen als je het eind van je reis hebt bereikt of als je reist via een omweg, bijvoorbeeld Rotterdam-Den Haag via Amersfoort. Als je alleen even uitstapt of op de route overstapt en daar de tijd voor neemt, hoef je niet uit te checken. Je moet wel je reis dezelfde dag nog afmaken. De informatie op NS.nl is vrij summier, daarom heb ik dit nagevraagd bij een conducteur.

Bronnen:
http://ns.nl/cs/Satellite/reizigers/ov-chi...

Als je langer dan 2 uur extra tijd besteedt doordat je je reis onderbreekt zou dat volgens NSpersoneel extra kosten. Hoe dat werkt weet ik niet.

Volgens mij maakt het niet uit of je even een halfuurtje iets gaat eten. Ik heb zo vaak een halfuur vertraging, dat kan mijn kaart ook niet weten..

Er zit wel een maximum overstap tijd aan. Hoeveel tijd dat is weet ik niet, maar vast wel een (half) uur, omdat er ook vaak vertragingen zijn die soms kunnen oplopen tot een uur. Stel: je stapt in in Amsterdam, je gaat naar Maastricht, lekker winkelen, en dan naar Rotterdam waar je 's avonds uitcheckt. De reis naar Maastricht doe je dan gratis. Kijk, en dat vindt de NS niet goed. Vandaar die maximale tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100