Ik wil naar het centrum van Brussel, naar de grote mark van Brussel en wil ook atomium en manneke pis bezoeken. Waar kan ik dan het best afstappen?

Ik ga met de trein vanuit Herentals naar Brussel. Waar in Brussel kan ik dan het best afstappen om naar de grote drukte op marktplein te gaan (TE VOET!!!) en ook op loopafstand van atominum en manneke pis. Dit gaat allemaal te voet.

HERENTALS --->

Waar kan ik dan het best afstappen:
- BRUSSEL-CENTRAAL ?
- BRUSSEL-CONGRES?
- BRUSSEL-KAPELLEKERK?
- BRUSSEL- LUXEMBURG?
- BRUSSEL- NATIONAAL LUCHTHAVEN?
- BRUSSEL-NOORD?
- BRUSSEL-SCHUMAN?
- BRUSSEL-WEST?
- BRUSSEL-ZUID?

Dus allemaal te voet. Hoeveel afstand is het tussen je antwoord en grote mark van brussel? Hoeveel afstand is het tussen je antwoord en het atomium en manneke pis?
Als het mogelijk is, je antwoord 'bewijzen' via een bron.

Bron: https://buy.b-rail.be/eTicketing/ETicketOrdering/ProductSelectionAction.do

Toegevoegd na 9 minuten:
In welk deel van Brussel heeft een toerist het meest? Lekker veel volk, gezellige sfeer, veel toeristen, ... Brussel noord, west, zuid, centraal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waar je moet afstappen, weet je inmiddels al. brussel centraal ligt idd centraal, dus overal kort bij. Maar... als je meer wil dan de klassiek toeristische attracties, kan ik je nog enkele tips geven die je misschien aanspreken, met daarbij telkens het bijhorende treinstation. Plus een "beter niet doen"-tip. Brussel Zuid - heel levendige markt op zondagvoormiddag tot 14 u. je waant je op vakantie. tegen sluitingstijd worden eetwaren tegen dumpingprijzen verkocht. - je kan op de markt ook verschillende dingen eten - vlakbij de markt aan de kant van de Fonsnylaan, vind je heerlijke en goedkope Griekse restaurants waar je in de keuken je diner kan gaan kiezen. - ga je over de stadsring en dan altijd rechtdoor, kom je vrij snel op de Vossenmarkt, een zeer levendige curiosamarkt met daarom heen leuke cafés Brussel - Noord - Je gaat buiten aan de achterkant van het station, dus niet aan het Rogierplein maar aan de Vooruitgangstraat. Daar sla je direct af onder de tunnel en dan de tweede straat links : Brabantstraat. Dat is een ongelofelijke leuke straat met een zeer Zuiderse sfeer waar je allerlei soorten mensen tegenkomt. - Als je buitenloopt via Rogierplein en je gaat rechtdoor kom je aan de beroemde nieuwstraat of de parrellel lopende Adolphe maxlaan. Daar vind je de Muntschouwburg, het winterterras van Hotel Metropol en langsheen de beurs de Cirio of falstaff, twee prachtige cafés. Niet doen : - gaan eten in de Rue des Bouchers. Alles is daar in handen van twee families en je wordt er uitgeperst. veel plezier in Brussel!

Brussel Centraal uitstappen en dan is alles beloopbaar voor goede voeten en benen..... Zie plattegrond. Toegevoegd na 14 minuten: Centraal Brussel is het aantrekkelijkst; het Atomium ligt wel 8 km van het centrum!

Bronnen:
http://www.bestemminginbeeld.nl/stedentrip...

Brussel Centraal is 250 meter van de markt en 300 meter van het Manneken. Het Atomium is wel op een heel andere locatie :ik zou dan de metro nemen naar het Houba-Bruggman station. Want het Atomium is wel meer dan 5 km lopen. Toegevoegd na 9 minuten: Wanneer je per se met de trein naar het Atomium wil kan je best afstappen in Jette (maar dat is niet op de lijn Amsterdam-Brussel-Parijs: dan moet je overstappen in Noord,Zuid of Centraal) Toegevoegd na 17 minuten: Voor Jette vanuit Herentals moet je zelfs 2 keer overstappen. dud Brussel centraal is de beste optie

Bronnen:
http://hari.b-rail.be/HAFAS/bin/query.exe/...

Uitstappen inderdaad op Brussel Zuid, maar je kunt in een grote stad als Brussel niet alles lopen. Ik heb nog een website toegevoegd met de routeplanner voor Brussel. Veel plezier daar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100