Waar laat ik de parkeerbon als ik mijn motor op een betaalde parkeerplaats zet?

Ons is niet duidelijk waar je een motor moet parkeren, net als een auto op een parkeerplek? Zo ja, waar laat je dan het bonnetje? Of ben je vrij van betalen van parkeergeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Motoport magazine (11, 1) schrijft Veka Best (zie theorie materiaal ontwikkelt) het volgende: In feite wordt betaald parkeren geregeld in de gemeentelijke verordeningen. Die moet je dus eigenlijk kennen. Dat gaat natuurlijk niet. Als je betaalt kan de gemeente je geen naheffing geven, maar je kunt het kaartje niet op een goede plaats neerleggen. In de praktijk gedoogt vrijwel iedere gemeente parkeren van een motor op plekken die geen overlast veroorzaken (dus op weg en stoep buiten de gebruikte zones). In sommige gemeentes (iig Valkenburg en Scheveningen) zijn er motorparkeerplaatsen waar je verplicht bent te parkeren en betalen (ze controleren!) Ik neem aan dat je daar geen ticket krijgt maar voor een plaats betaald. In blauwe zones mag je sowieso staan, die gelden alleen voor voertuigen met meer dan 2 wielen ;-)

Op je motor

Je zal niet vrij van betalen zijn... helaas. Maar er is hoop. Ze kunnen je ook onmogelijk een boete geven... je hebt geen ruitenwisser om hem onder te stoppen :-)

Deze vraag moet echt naasr wegmisbruikers gestuurd worden. Ben razend nieuwsgierig naar het antwoord.

lastig gevalletje, maar op onderstaande bron vindt je heel wat uitleg

Bronnen:
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?...

is een veel gehoorde vraag, je krijgt echter wel een bekeuring op kenteken. Volgens de wet Mulder hoeft de parkeerwachter geen afschrift achter te laten.

Als je de motor fatsoenlijk parkeert op een plek waar die niemand in de weg staat zal het gedoogd worden. Scooters staan ook bij de fietsen geparkeerd, motor kun je erbij zetten.

Zoals al vermeldt is, wordt het inderdaad gedoogd om je motor te parkeren op de stoep of bij een fietsenstalling. Hierbij is het aan de bestuurder om een veilige locatie op te zoeken die ook de overige weggebruikers (voetgangers) niet hindert. In zo'n geval zal het echt niet snel gebeuren dat een politieagent toch een bekeuring uitschrijft.