Hallo ik ben 15 jaar en ik wil volgend jaar een crossmotor 50cc, kan ik met deze gewoon op de weg en op het fietspad rijden? En wat voor rijbewijs heb

Toegevoegd na 27 seconden:
Hallo ik ben 15 jaar en ik wil volgend jaar een crossmotor 50cc, kan ik met deze gewoon op de weg en op het fietspad rijden? En wat voor rijbewijs heb ik nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat niet lukken. Ten eerste moet je een motorrijbewijs (A) halen en daarvoor moet je minstens 18 zijn. Ten tweede mag je met een motor nooit op het fietspad rijden. Die hoort op de rijbaan. Toegevoegd na 3 minuten: Die leeftijd van 18 geldt voor motoren tot 125 cc Toegevoegd na 3 minuten: Die leeftijd van 18 geldt voor motoren tot 125 cc

Ik sluit me aan bij het eerder gegeven antwoord. Opmerking: Met een 49cc crossbrommer mag je wel op het fietspad maar alleen buiten de bebouwde kom wanneer aangegeven met een bord voor verplicht (brom)fietspad. Een 49cc crossbrommer kun je rijden vanaf 16 jaar, als je een AM (bromfiets) rijbewijs hebt. Max. snelheid is dan 45km/u.

50 cc valt volgens mij onder bromfiets. Als je crosBROMMER beschikt over het kenteken dan mag je deze besturen met het rijbewijs AM (hij mag dan wel max. 45 km/h). Voor motoren heb je het motorrijbewijs nodig, maar daar moet je 18 voor zijn om deze te halen. Zie onderstaande links. Nog 1 tip: Bespaar geld, vanaf 16,5 mag je al beginnen met autorijlessen. Bij je autorijbewijs krijg je automatisch het rijbewijs AM (brommer) er bij.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...

50cc valt gewoon onder bromvoertuigen. Je hebt alleen je brommerrijbewijs nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100