Mag een kind mee achter op de motor??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

.. ja ... Het vreemde is dat de Nederlandse wetgever alleen meldt dat een kind een goed sluitende en passende goedgekeurde helm moet dragen. De rest wordt aan de verantwoordelijkheid van de ouder/verzorger overgelaten. In Luxemburg is de minimumleeftijd waarop een kind achter op de motor vervoerd mag worden twaalf jaar. De reden hiervoor is dat voor het twaalfde levensjaar de nekspieren van een kind nog niet dusdanig ontwikkeld zijn dat ze de krachten die een helm op het hoofd tijdens het rijden uitoefent goed kunnen opvangen. Het hoofd van een kind is op vierjarige leeftijd 90 procent van dat van een volwassene en op twaalfjarige leeftijd 95 procent. De nek is, in tegenstelling tot het hoofd, maar 75% van dat van een volwassene op vierjarige leeftijd en 85% van dat van een volwassene op twaalfjarige leeftijd.

In Nederland mag het kind achterop de motor, ongeacht de leeftijd. In Nederland is er geen aparte regelgeving voor kinderen met betrekking tot de motor dan voor volwassenen (het rare is dat die er wel is voor de brommer ;-)) In Belgie mag het kind achterop de motor als het aan de volgende voorwaarde voldoet: - Minimaal 3 jaar oud - Draagt een goedgekeurde en goedpassende helm - Kan bij de voetsteunen Overigens wordt in beide landen afgeraden een kind jonger dan 12 op de motor te vervoeren, maar dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Ja dat mag, echter als het fout zou gaan dan kan je als bestuurder wel degelijk verantwoordelijk worden gehouden. Eea strafbaar via artikel 5 wegenverkeerswet.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/WVW/5.html

ja natuurlijk zolang het kind ook maar een helm en beschermend pak aan heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100