Starten derbi

Ik heb een derbi senda 2008, en had er eerst startproblemen mee: hij wou alleen starten als ik hem aanliep, en niet via de kick. Nu heb ik er andere 2takt olie ingedaan (geel) en nu start hij zelfs als het heeft gevroren. Zou het dan ook daadwerkelijk aan de olie kunnen liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ligt inderdaad aan de olie. je hebt veel verschillende soorten olie. sommige worden bij kou heel dik, en hierdoor word het moeilijker om je brommer te starten. dit kun je zien aan de cijfers op de verpakking: bijv 15w40. dit betekent dat de olie als die koud is een dikte heeft van 15, en als die warm is ( rond de 80 graden) een dikte van 40.

Ja de olie is crusiaal voor de motor

ja het is vreemd, olie is olie zou je denken. maar soms wil een ander merk wel eens helpen. vreemd is het wel. maarja zou het niet aan de temperatuur kunnen liggen? mijn Yamaha DT 50 MX starte swinters ook het best. maarja daar kom je van het voorjaar wel achter. dus ja ik denk wel dat het aan je olie licht.

Behalve de olie kan het ook liggen aan het weer. Wanneer het koud is, is de luchtvochtigheid lager. Deze luchtvochtigheid kan een probleem zijn voor je brommer. Het kan helpen om je kabels in te spuiten met een vochtverdrijver.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100