de spartamet van mijn opa doet het niet meer door lange stilstand. Hoe kan ik dit voor hem oplossen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Complete traject van de benzine schoonmaken/doorspuiten met bv thinner (let op de lak) en een nieuwe (juiste) bougie. Indien deze niet (meer) vonkt, het bedrade deel nakijken vanaf de bougie terug op eventuele haarscheuren (uitdroging) waardoor de vonk elders naar massa lekt inplaats van overspringt bij de bougie. Indien de er spanning op de bobine komt maar nog steeds geen vonk, is deze waarschijnlijk kapot (visueel op scheuren controleren)om dit te testen de (oude) bougie punten bijna (haartje open laten) dicht tikken en zien of er een flauw vonkje zichtbaar is (niet in de zon, dan zie je het niet) In principe moet een goede onstekingslijn een helder blauw/witte vonk van 1 a 2 mm tussen de punten laten zien. Let op dat de bougie tegen de massa (cilinder) ligt om dit te proberen. Let op de eventuele benzine dampen die uit de bougie opening kunnen komen, deze kunnen ontsteken !!! Toegevoegd na 5 minuten: De reden dat ik thinner adviseer is omdat oude benzine "verschaalt" en dan een vettige substantie achterlaat. Verder de sproeiers uiteraard (in vlotterkamer) doorprikken / uitblazen / spoelen.

1: Oude benzine uit het tankje halen 2: Liefst ook het vlotterkamertje leeg laten lopen 3: Bougie schoonmaken 4: Verse benzine erin Starten en, gaan met die....!

ben het helemaal eens met bovenstaande antwoorden, maar omdat dat nogal wat werk is , zou ik hem eerst proberen te starten door wat remmenreiniger in het luchtfilter te spuiten. doe het zelf ook altijd, als mijn moter niet wil aanslaan na de winter.

wat hierboven word gezegd is allemaal waar. maar begin maar eerst met gewoon een nieuwe bougie . als hij dan start ben je klaar ,zo niet dan zal je de handelingen die je hier boven allemaal lees uit moeten voeren.

je kunt het eens proberen om er eerst benzine in te gooien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100