Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Van locatie A naar locatie B met de fiets: is daar ook een website met (kortste) routebeschrijving van?

Net als Google Maps voor de auto bedoel ik.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Fietsen
887

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het ligt eraan wat je zoekt en in welke regio.

Binnen Nederland, Duitsland en België zijn er een aantal 'deur-tot-deur- fietsrouteplanners, oa van Amsterdam (http://www.routecraft.com/fietsplanner), zuid-holland (http://www.zuid-holland.nl/index/overzicht_alle_themas/thema_verkeer_vervoer/content_fietsverkeer/popup-routeplanner.htm), nederlandse regio's (http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner), Bremen (http://194.95.255.163/rad24neu/Default.htm), Hessen (http://www.radroutenplaner.hessen.de/), en nog veel meer.

Zoek je de absoluut snelste en kortste weg om te fietsen, dan kun je het beste een auto-planner gebruiken die rekening houdt met je fiets die niet op de snelweg mag. Denk aan Google Maps (maar dan ga je wel erg over secundaire weggetjes), Routenet of Via Michelin. Mooiste optie in deze is wat mij betreft http://www.nl.map24.com/ , een planner die de grote wegen gebruikt, maar waar je wel kunt aangeven dat je de snelwegen wilt mijden. En dan krijg je dus een route over voornamelijk rijkswegen met vaak een fietspad ernaast.

Fiets je recreatief, dan is er een geweldige lijst met knooppuntenplanners online. Fietseropuit.nl is al genoemd, www.falk.nl tracht landelijke dekking te geven (maar is afhankelijk van of er knooppunten bestaan), net als de fietsersbond, zie http://www.fietsersbond.net/fietsrouteplanner/fietsroutes-recreatieveplanner/ .

Wil je verder weg, dan is er een planner voor Europa, www.fietsrouteplanner.eu , gebaseerd op Europese lange afstandsfietsroutes. Deze werkt alleen maar op de lange afstand (het gebruikte netwerk is niet overal fijnmazig genoeg voor echt korte trajecten).

Tot slot: al bovenstaande maar nog veel meer fietsrouteplanners staan bij elkaar op het aloude Startpagina.nl: http://fietsroute-planner.startpagina.nl .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Gebruik de fietsrouteplanner. Zie Bron.

Toegevoegd na 8 minuten:
N.a.v. de reactie van HFPK: een fietsrouteplanner voor Noord-Holland staat op http://www.fietseropuit.nl/ .

Nog meer fietsrouteplanners vind je op
http://www.fietsen.123.nl/fietsrouteplanners.htm .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
In de praktijk kan je meestal google maps gebruiken als je die op lopen instelt. Bij twijfel wel kaartje afdrukken zodat je kunt uitwijken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Op bijvoorbeeld routenet.nl kun je als "Voertuig" voor "Fiets" kiezen. Zo zullen er vast meer routesites zijn die die optie aanbieden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
neem een simpel navigatie systeem en die wijst je eenvoudig de kostste weg
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
www.viamichelin.nl en vor in dat je per fiets wil
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding