Klopt het dat fietsen goed is mentaal?

Toegevoegd na 2 uur:
Waar komt dat 'hoofd leegmaken' vandaan. Zijn er bewijzen voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, bewegen is goed voor lichaam én geest, dus fietsen ook. Sommige mensen vinden met name een ritmische beweging fijn om "hun hoofd leeg te maken", en daarvoor zijn dingen als wandelen, hardlopen en ook fietsen uitermate geschikt.

Door te fietsen ben je lichamelijk actief waardoor je lichaam, mits een beetje op tempo, endorfine aanmaakt waar je blij van wordt. Ik zou denken van wel dus.

Bewegen is altijd goed voor je geest. Duursporten in het algemeen doen sowieso goed. Maar als je fietsen geen klap aan vindt, kun je beter iets zoeken wat je wél leuk vindt. Met hardlopen schijn je die endorfinen nog veel sneller aan te maken, trouwens. Maar als je geen duursport-type bent, weet ik niet zo zeker of je er wel echt vrolijk van wordt. Dan kun je misschien beter gaan dansen (kun je ook heel blij van worden) of golfen, of tennissen, of een vechtsport. In ieder geval iets wat je echt leuk vindt.

Ja een gezond lichaam met een gezonde geest. Met fietsen heb je meestal ook genoeg de tijd om rustig over dingen na te denken dus in die zin zeg ik zeker ja. Je kan natuurlijk ook boeken lezen of computer spelletjes gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100