moet ik een certificaat hebben als ik een elektrische scooter fiets heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het berijden van een bromfiets of elektrische scooter heb je tegenwoordig een AM rijbewijs nodig. Je mag het AM rijbewijs halen vanaf 16 jaar....

Als je fiets of scooter een kentekenplaat heeft (blauw of geel, maakt niet uit), dan heb je een rijbewijs AM nodig. Certificaten bestaan niet meer.

De vraag staat in de categorie fietsen dus ga ik er gemakshalve van uit dat het om een z.g. "elektrische fiets" gaat. Hier heb je geen rijbewijs (certificaat) voor nodig. Voor alle voortuigen met kentekenplicht heb je een rijbewijs nodig om deze te mogen besturen.

ja ,, Vroeger alleen theorie tegenwoordige theorie en een rijbewijs, zwaar balen want ik ben pas sinds kort 16, Maar ze zijn erg handig ;) zo kan je en fietsen ( aan je conditie werken ) + Wanneer je moe bent kom je toch vooruit zonder moeite ;D < ik persoonlijk vind het zonde, lekker 60 rijden is makkelijker, ik ga niet al dat geld verspillen aan theorie voor 20 km pu te kunnen rijden xD

Als de fiets een kenteken moet hebben van het RDW dan heb je een AM rijbewijs nodig//= ook Verzekeringsplicht! Als de fiets geen kenteken hoeft te hebben dan mag je er zonder rijbewijs op.// = Geen verzekeringsplicht!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100