Wanneer je gebruik maakt van de OV-fiets maak je dan gebruik van het ov-vervoer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maakt inderdaad onderdeel uit van het openbaar vervoer. Nadat jij die fiets hebt gebruikt huurt iemand anders hem weer, dus er is zeker sprake van openbaar vervoer, want iedereen mag er gebruik van maken!

Dat hangt ervan af wie de fiets doet voortbewegen. Als je zelf fietst (en dat is het geval) dan is het geen openbaar vervoer. Stel dat iemand anders fietst, tegen betaling en in het bezit van de juiste vergunning, en jij zit bijv. achterop, dan is het openbaar vervoer.

OV fiets, neem aan dat het staat voor Openbaar Vervoer fiets, oftewel OV fiets, ja dan maak je naar mijn idee gebruik van openbaar vervoer

Ik zie het meer als een aanvulling op het openbaar vervoer. Je gaat met de trein of bus ergens naar toe. Je hebt daar geen eigen fiets of auto tot je beschikking, en dan kun je een OV-fiets huren die je 's avonds weer terug brengt. Met een OV-fiets bepaal je zelf je vertrektijd en route, en kom je precies waar je wilt zijn. Je hebt de vrijheid om te gaan waar je wilt want je hebt overal een fiets. En dat heb je met de trein of de bus niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100