Welke fietser heeft voorrang op een kruising waar het verkeer wordt geregeld door verkeerslichten en het is voor alle fietsers gelijktijdig groen?

Het betreft hier een kruising voorrangsweg/gewone weg. Heeft dan de fietser die van rechts komt voorrang of de fietser op de voorrangsweg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je dat de fietsers die rechdoor rijden op de voorrangsweg groen hebben, en de fietsers die rechtdoor rijden op de kruisende weg ook groen hebben? Dat is geen normale voorrangssituatie, want normaal heeft het rechtdoor rijdend verkeer dat groen heeft voorrang op ales. Zo horen stoplichten namelijk geregeld te zijn. Is dat niet zo, dan valt de argeloze fietser die denkt groen te hebben op de ene weg net zo min iets kwalijk te nemen als de argeloze fietser die groen denkt te hebben op de andere weg. In deze situatie zou ik, als ik me realiseerde dat de stoplichten zo fout zijn afgesteld, überhaupt geen voorrang nemen, omdat ik weet dat de ander voorrang denkt te hebben. En zodra ik het kruispunt over was, zou ik het telefoonnummer van de verantwoordelijk wegbeheerder opzoeken om hem te attenderen op deze gevaarlijke fout.

op het moment dat alle vekeerslichten uitvallen of op groen staan zijn automatisch de normale verkeersregels van kracht dus in de hierboven geschetste situatie de fietser op de voorangsweg echter als beide rechtsafslaan hebben beide voorrang daar ze elkaar niet in de weg rijden.

Voorrangsweg heeft in alle gevallen voorang. Alleen sirenes zijn een uitzondering.

Als de lichten uitvallen dan gelden de gewone verkeersregels. Dus alle verkeer op de voorrangsweg heeft dan voorrang. Mocht er geen voorrangsweg zijn is het gewoon: rechts heeft voorrang.

degeen die het snelst fietst :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100