Hoe kan ik de trommel rem van een fiets vervangen?

De fiets van mijn vriendin (/verloofde) piept heel erg bij het remmen kan ik daar iets aan doen?

Is het te doen de rem voering zelf te vervangen? Ik ben aardig handig maar heb zelf remblokjes en geen ervaring met tromel remmen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op onderstaande link, staat het hele reparatie proces. Succes.

Als het een trommelrem is en geen handrem, dan is het niet erg dat het piept. Pas geleden zelf bij de fietsenmaker geweest om dit euvel te verhelpen en die vertelde me dat het piepen niet te verhelpen is (ook niet met olie oid) en ook niet gevaarlijk is. Want dat was natuurlijk mijn tweede vraag. Dus het geluid is wel vervelend, maar het is niet gevaarlijk!

Een trommelrem zit heel anders inelkaar dan remblokjes. Ik vermoed dat het vervangen een hele klus gaat worden. Ik zou eerst even proberen een stoot WD40 te gebruiken. In de as zit waarschijnlijk een klein dopje waarmee je olie in het mechanisme kan krijgen. Piepen met blokjesremmen is op te lossen door de blokjes anders op de veld te richten, ik denk niet dat het zo werkt met trommelremmen.

Het probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de remschoenen. Wanneer je fiets een tijd stil heeft gestaan gaan deze remschoenen licht verharden. De oplossing hiervoor is even de remschoenen uit het wiel te halen, ze vervolgens lichtelijk op te schuren, en daarna weer terug te plaatsen. Ik heb precies hetzelfde probleem gehad met mijn brommer, en het resultaat mocht er zijn! Geen gepiep meer sinds ik het buitenste laagje weg geschuurd had.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100