Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het rodelampje links op de kilometer teller van de agm lx?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
1.5K
Bordensteker
6 jaar geleden
Goeievraag!
Het is blijkens de hieronder gelinkte afbeeldingen overduidelijk het symbool (icoon, pictogram) van een telefoonhoorn.
Maar wat er mee bedoeld wordt? http://www.scooterexclusief.eu/wp-content/uploads/2016/02/Afbeelding-119.png http://www.anti-loop.nl/sites/default/files/showroom/AGM%20LX%20zwart%2045%20km%20003.JPG https://www.miniracers.be/images/gr_scooter_agm-lx_teller.jpg

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat is een zgn. “cellphone indicator”. Dat lampje knippert als er ergens dichtbij een mobiele telefoon met een GSM mast communiceert. (Dus net zoals je bij een talkshow weleens ineens zo’n stoorgeluidje hoort van iemand zijn mobiel die nog aan staat en dat via een draadloze microfoon opgevangen en uitgezonden wordt.)
Zo’n lampje dat ineens lang gaat knipperen kan in principe soms handig zijn als je onderweg een telefoontje verwacht. Maar met de hoeveelheid (data)verkeer van de vele moderne smartfoons om je heen knippert zo’n lampje hier al gauw om de haverklap en dan heb je er eigenlijk niet veel aan. Maar in China toen deze scooter daar zo ontworpen werd nog wel.
Zie antwoord nummer 4 op http://www.forum.sascooters.co.za/index.php?topic=1157.0

Zo’n verklikkerlampje staat ook vermeld in de beschrijving van de Zuidafrikaanse Vuka Scuta XS125 in de advertentie op pagina 27 van Bike Talk Magazine van februari 2008:
https://issuu.com/biketalk/docs/feb2008
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding