Wie is schuldig met brommerongeluk op het fietspad?

Er reed vandaag iemand met zijn brommer op het fietspad, daar waar verboden. Hij komt uiteindelijk op een officieel oversteekpunt en wordt daar door een auto, die voorrang moest verlenen, geschept (geraakt bij de zijkant van de scooter). Wiens schuld is dit? De scooters schuld omdat hij op het pad reed, of de automobilist zijn schuld omdat hij geen voorrang verleend?

Overigens is door de automobilist op het schadeformulier aangegeven dat hij schuld erkend. Maar kan dit nog veranderd worden indien de scooter eigenlijk fout zat?

Weet jij het antwoord?

/2500

De automobilist is ten aller tijden schuldig ten opzichte van de brommer. Omdat de brommer een zwakkere verkeersdeelnemer is. De automobilist is alleen NIET schuldig wanneer deze kan aangeven (bewijzen) dat de brommerrijder fout zit, in dit geval dus rijden waar het niet mag. Het is dus onduidelijk, want wat ik begrijp is, de brommerrijder reed op het moment van aanrijding op een plaats waar hij dan wel weer mag rijden. Alleen hij kwam vanaf een plaats waar hij niet mag rijden. Dus zal dit een gevalletje juridisch touwtrekken worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100