Kan je een brommer verzekeren zonder papieren ervan?

Hallo, Ik heb een tweedehands brommer gekocht, de verkoper wist niet meer waar hij de papieren had gelaten en ging nog eens goed zoeken ( ik denk niet dat deze nog gevonden zullen worden).

Om aan te tonen dat de brommer niet is gestolen heb ik nog een verzekeringsdocument van de brommer meegekregen op naam van de verkoper (chassisnummers komen overeen).

Nu heb ik zelf ook nog een verzekering lopen van mijn oude brommer,
dus ik zou graag mijn nieuwe brommer op die lopende verzekering plaatsten.

Is dit mogelijk met enkel dat verzekeringsdocument van de vorige eigenaar ?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik word zelf nu ook nieuwsgierig. Ik heb eens gekeken bij de ANWB Bromfietsverzekering. Daar geldt: Artikel 19. Wanneer vergoeden wij niet? 7. als het kenteken van het verzekerd object niet op naam staat van verzekeringnemer of van de partner die op hetzelfde adres woont, behalve als u dit bij aanvang gemeld heeft en wij het hebben geaccepteerd; Het is dus niet onmogelijk. De reactie van crea (tweede van de reacties op de vraag zelf) klopt. Let op: u moet (volgens deze voorwaarden) een latere verandering van de tenaamstelling alsnog aan de verzekeraar doorgeven. Nou, u bent dus naar alle waarschijnlijkheid voor de verzekering gedekt, en dat was de hoofdvraag. Of u er van de wet mee mag rijden is een ander verhaal. “Brommer zonder papieren” is al eens eerder onderwerp geweest, alleen dat was vier jaar geleden: http://www.goeievraag.nl/vraag/overig/brommer-papieren.62072 en de link naar de RDW is in elk geval verouderd. Kijk daarvoor nu op: http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kwijt-of-gestolen.aspx Algemene indruk: het lijkt alleszins mee te vallen. Maar u moet wel voor een nieuw kentekenbewijs zorgen.

Nee, je moet de bromfiets laten ' schouwen' om nieuwe papieren te kunnen krijgen. Pas dan kun je de bromfiets opnieuw verzekeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100