Ongeluk krijgen met scooter wie schuldig?

Zou vandaag een fietser links inhalen op het fietspad op mijn snorscooter.
Op datzelfde moment ging zij zonder richting aan te geven ineens voor mij langs.Ongeluk.

Heb ik nu recht op vergoeding van mijn schade aan mijn scooter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, zoals je de situatie nu uitlegt sneed de fietser jou af zonder richting aan te geven, terwijl jij hem/haar links inhaalden (wat de goede manier is). Het is alleen lastig, want fietsers en voetgangers worden beide sterk door de wet beschermd (als jij als voetganger tussen 2 geparkeerde auto's loopt en je wordt aangereden door een automobilist die je nooit had kunnen zien is de automobilist fout).

Bronnen:
Eigen ervaring

Het ligt aan de situatie en daarnaast hoe jij de situatie op het schadeformulier hebt ingevuld. Het is vrij simpel. 1. Jij haalt de fietser in en rijdt al naast de fietser. De fietser gaat linksaf en botst, omdat jij al naast de fietser rijdt, tegen jou aan. óf 2. De fietser slaat linksaf. Jij rijdt tegen de achter/zijkant van de fietser aan, omdat deze ineens in jouw baan kwam. In geval 1 is de fietser schuldig en kun je jouw schade bij de fietser claimen. In geval 2 ben jij schuldig en kan de fietser bij jou schade komen verhalen. In de meeste gevallen van geval 2 heb je te hard gereden, anders had je nog kunnen remmen of uit kunnen wijken. Je moet altijd bedacht zijn op fouten van andere weggebruikers, zeker als er de mogelijkheid bestaat dat een medeweggebruiker af kan slaan of in kan halen.

Ja, je haalde in op de manier zoals het in de wet staat. Als de fietser echt zonder zijn vinger uit te steken, (wat tegenwoordig vaak gebeurt) dan is de fietser schuldig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100