Een driewielige scooter voor mensen met een beperking hebben die wel of geen helm plicht?

Ik heb een scooter met drie wielen omdat ik last heb van mijn evenwicht, de scooter valt niet onder motor voertuigen maar onder gehandicaptenvoertuigen we hebben geen kenteken plicht wel moet het voertuig verzekerd zijn.
Ze zeggen dat wij ook geen helmplicht hebben en dat terwijl we gewoon 50 km peruur rijden en op de openbare weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

volgens mij is het niet verplicht, maar zeker wel handig om te doen! uit ervaring weet ik dat er nog best wat mis kan gaan met die dingen!

Wie is ze ze? Je zult bij de één of andere instantie daar toch wel duidelijkheid over kunnen krijgen? Ik zou iig met zo'n snelheid wel een helm dragen, al is het alleen maar voor je eigen veiligheid. Het lijkt me niet meer dan logisch, dan dat er voor een dergelijk voertuig een helmplicht bestaat.

Een 3 wieler als motor/ auto is ook een grijs gebied heb je geen helm voor nodig en mag je rijden met auto of motor rijbewijs dus geld dan ook voor jou neem ik aan

voor uw voertuig geldt een helm of gordelplicht. dit is geregeld in art 60 rvv 1. De bestuurder en de passagiers van bromfietsen, motorfietsen en driewielige motorvoertuigen moeten een goed passende helm dragen, die door middel van een sluiting op deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd en die is voorzien van een goedkeuringsmerk als bedoeld in artikel 22, vierde lid, van de wet 2.2.Het eerste lid geldt niet voor: e. de bestuurder of de passagiers van een brommobiel zonder gesloten carrosserie of een driewielig motorvoertuig, van wie de zitplaats in deze brommobiel of dat motorvoertuig is voorzien van bevestigingspunten voor autogordels overeenkomstig het bepaalde in richtlijn 97/24/EG, zoals deze gold op de datum waarop het voertuig in gebruik is genomen, en van autogordels die voorzien zijn van een krachtens artikel 5.2.47, zesde lid, van het Voertuigreglement vastgesteld goedkeuringsmerk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100