Maakt opvoeren van een scooter een betere machine?

Scooters worden bij het invoeren begrensd waardoor ze de snelheid waarvoor ze zijn ontworpen niet meer bereiken. Heeft begrenzing nadelige gevolgen voor het brandstofverbruik of motorprestaties? Hierbij aangenomen dat de wettelijke maximum snelheid niet overschreden wordt door de bestuurder.

Toegevoegd na 1 uur:
Ter verduidelijking: Ik wil weten of de efficientie van een scooter lager wordt door begrenzing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit ligt er aan wat de begrenzing inhoud. Als een scooter begrenst wordt met een variobus zal deze meer toeren maken en dus minder efficient zijn. tevens kan een andere uitlaat er voor zorgen dat de scooter efficienter loopt op lagere toeren, in combinatie met een toerenbegrenzer zal dit een efficiente begrenzing zijn. Over het algemeen genomen is een begrenzing van een machine niet efficient zoals dit in nederland gedaan wordt. Er wordt door middel van de afstelling van de carburateur voor gezorgd dat de motor niet de juiste verhouding binnen krijgt zodat het vermogen daalt. Maar hiermee stijgt ook de vervuiling van de motor doordat er een slechtere verbranding is. Een goed afgestelde motor met de huidige technieken zal altijd harder lopen dan in nederland toegestaan, dit omdat de fabrikanten geen speciale cilinders voor nederland meer maken zoals vroeger. bij deze cilinder had je kleinere minder efficiente poorten zodat er minder brandstof binnen kon komen. deze kleinere hoeveelheid brandstof ontstak wel normaal en brande dus ook schoner weg. Dus alleen als de motor zo loopt zoals door de ontwikkelaar ontworpen zal het goed voor de motor zijn.

neen, dat heeft geen invloed. Er wordt daar voor gezorgd door de importeur dat de prestaties van de scooter niet lijden onder snelheidsbegrenzing door verschillende landen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100