hoeveel geld ben ik ongeveer aan brandstof kwijt als ik 30 km rijdt op een brommer? verschilt dit veel als ik een scooter neem? of een vier takt?

ik wil graag een brommer kopen maar vraag me af of ik het geld er wel voor heb. geen idee wat alle kosten zijn en hoeveel het me per maand gaat kosten. kan iemand me hier mee helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een liter benzine kom je er dan wel, als je de scooter standaard laat, normaal verbruikt een scooter 1:30. Dat is dan gewoon normaal tweetakt, ga je naar viertakt dan haal je met een standaard scooter 1:45. Dus laten we zeggen ong 1.60 per dag.

Ligt er ook aan hoe hard je gaat rijden. Rijd je altijd 45, ( of nog beter 25, lekker zonder helm) gebruik je natuurlijk minder als dat je 60 rijd. Ook tussen 2- en 4takt is er best veel verschil. Zo is 4takt een stuk betrouwbaarder, maar als het kapot gaat, is het ook gelijk duurder om te reparen. Wil je dus harder gaan rijden, raad ik je een 2takt aan, en als je de scooter standaard wilt houden zou ik toch voor een 4takt gaan.

Je kan op internet je premie bereken voor scooter. WA is verplicht en is niet heel duur. Meestal iets van 250 euro een jaar. Verder heb je benzine, maar scooters zijn zeer zuinig tegenover auto's.

Ik kan maar een gedeelte van de vraag beantwoorden: ik heb zelf een 4-takt en die rijdt ongeveer 1 op 37. Het maakt niet uit hoe hard of zacht ik rij. Dat is dus het vreemde. Ik heb een keer 220 kilometer niet harder dan 40 km p/u gereden, terwijl ik normaal gesproken ongeveer 60-65 rijdt (ssst, niet zeuren :P). Op het einde maakte het dus helemaal niets uit. Toegevoegd na 1 minuut: BTW het is een scooter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100