kan je een tomos op zijn zij in de auto leggen om te vervoeren of op zijn zij in een karretje? of gaat er dan iets lekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

als jouw tomos gevuld is met bezine zou ik hem niet op z'n zij leggen. liefst rechtop of staand vervoeren. Toegevoegd na 24 seconden: benzine uiteraard

Als alle dopjes gewoon goed dicht gedraaid zijn hoort er niks te lekken.

ligt er aan in welke staat hij is nieuw? kan makkelijk oud? beter niet op de zijkant

Als je er echt zeker van wilt zijn dat er geen benzine lekt, dan moet je het benzinekraantje uit zetten en de carburateur helemaal leeg rijden. Dan zou die als het goed id niet moeten lekken!

Nee, een Tomos is niet vloeistofdicht, zelfs als je hem rechtop in de auto zet ga je hem ruiken. (waarschijnlijk door het schudden)

Bronnen:
vaak genoeg zelf gedaan

Ik heb hem een paar weken geleden nog plat vervoerd in een stationwagon. Sommige tomosjes hebben een losse benzinedop die je eruit kan trekken, als je er één hebt die je draait met een klik dan loop hij niet leeg. Het enige waar je op moet letten is dat je benzine kraantje dicht zit en dat je even je carburateur leeg rijd. dus eerst kraantje dicht en dan rijden tot hij leeg is dan loop er ook niets meer uit de carb. Kortom, prima te doen. Toegevoegd na 1 minuut: "als je er één hebt die je draait met een klik dan loop hij niet leeg." Dan loopt hij niet leeg uit de tank opening/dop!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100