Scooter valt regelmatig uit, hoe te verhelpen?

Ik heb nu al een half jaar een Kymco agility snorfiets. Het heeft een snelle cdi, maar omdat ikzelf het wel gevaarlijk vond om met 50 km/u te rijden, heb ik het maar trager laten gaan. Dit heb ik bij mijn dealer laten doen, hij zei dat hij ervoor heeft gezorgd dat er minder gas gegeven kon worden en zijn maximum snelheid is nu dan ook rustig 35km. Echter viel me een maand erna op dat mijn scooter zo af en toe uitvalt. soms meerdere keren per dag. Dit gebeurt als ik bijvoorbeeld bij een rode stoplicht kom en moet remmen, dan valt het uit of als ik iemand voorrang wil geven. Waarom begrijp ik niet. Ook viel me op dat in koude/nat weer alleen m.b.v kickstarten de scooter start. En bovendien blijkt de scooter motorolie te vreten, want ik heb het 6 maanden geleden voor het eerst vervangen, maar moest vorig maand bijna een half liter bijvullen (!!!).


Kan iemand me helpen, ik begrijp er echt niets meer van.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je een 2-takt scooter heb moet je de stationair plug helemaal dichtdraaien en daarna ongeveer anderhalve slag open draaien bij een 4-takt scooter zou je je kleppen misschien moeten laten afstellem

Het kunnen de kleppen zijn die afgesteld moeten worden. Ook kan het zijn dat hij teveel benzine krijgt toegevoerd. hierdoor valt hij dus uit en gebruikt hij meer olie. Ik zou even teruggaan naar je dealer,vaak hebben ze garantie op onderhoud/reparatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100