Kun je als passagier op de achterbank van een auto een bekeuring krijgen voor het niet dragen van een autogordel?

Ik dacht dat de chauffeur verantwoordelijk was voor het dragen van autogordels in zijn auto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan als je boven de 18 bent ben jezelf verantwoordelijk voor het dragen van je gordel. Toegevoegd na 6 minuten: Sorry 12 jaar. Boete bij niet gebruiken autogordel Voor het niet gebruiken van de autogordel kunt u een boete krijgen. Vervoert u een kind tot 12 jaar niet volgens de regels, dan is de boete voor u. Oudere kinderen krijgen zelf de bekeuring als zij de autogordel niet gebruiken. Het niet dragen van de autogordel kan er toe leiden dat bij verwondingen door een auto-ongeval de verzekeringsmaatschappij de schadevergoeding niet of maar gedeeltelijk uitkeert. De geldende boetes vindt u in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Je bent zelf verantwoordelijk, dus ja.

waar de autogordel achterin zit ben je die verplicht te dragen.. ik zeg altijd maar een autogordel zit er (in geval van nood) niet voor niets het voorkomt een hoop erger letsel dan zonder gordel

Passagiers boven de 18 krijgen een bekeuring, de chauffeur niet. De chauffeur is verantwoordelijk voor minderjarigen, op de achterbank.

id boven de 18 ben je zelf verantwoordelijk zowel jij als de bestuurder krijgt een bekeuring voor het niet dragen van de gordel achterin

Iedere inzittende is zélf verantwoordelijk voor het dragen van gordels, met uitzondering van kinderen. Dan is de bestuurder ervoor verantwoordelijk dat de kinderen volgens de regels vervoerd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100