Wat helpt tegen zenuwen (rijexamen)?

Binnekort heb ik rijexamen en ik ben suuuper zenuwachtig. Ik heb het gevoel dat ik er nog niet echt klaar voor ben. Ik ben ook bang dat mn zenuwen een negatieve invloed hebben op hoe ik presteer bij t examen. Hoe zorg ik ervoor dat ik zo min mogelijk zenuwen heb? En hebben jullie nog tips/ ervaringen voor t examen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een banaan eten voor je gaat rijden, volgens mijn nichtjes helpt het (geen idee waarom, maar waarom niet proberen)

Een aantal tips op een rijtje: - Leg je probleem uit aan de instructeur. Deze heeft hier de meeste ervaring mee en kan je ook het beste zijn ervaringen meegeven van examens in jouw regio. - Geef ook aan dat je zenuwachtig bent bij de examinator. Deze kan hier rekening mee houden. Mijn ervaring is dat de examinators heel begripvol zijn met dit soort omstandigheden. - Afhankelijk van hoe erg de zenuwen zijn kan je eens bespreken om een speciaal faalangstexamen te doen. Dit kost wel meer geld, maar hierbij heb je meer tijd tijdens het examen om zaken te bespreken en kan je ook een time-out vragen wanneer de zenuwen teveel worden. De normen voor slagen zijn hetzelfde als bij een regulier examen. - Mocht je wel zakken, is dit niet het einde van de wereld! Slechts de helft van de mensen die afrijden slagen in 1 keer. Mocht het niet in 1 keer lukken, kan je daarna nog wat lessen nemen waarbij je je dan ook specifiek kan focussen op wat er mis ging. Daarnaast zal de tweede keer misschien ook wat fijner gaan omdat je al weet wat je te wachten staat. - Tot slot, als je echt niet denkt dat je klaar bent voor het examen, is het misschien niet handig om eraan te beginnen. Bedenk je echter ook dat een betrouwbare instructeur jou geen examen af zal laten nemen als hij niet denkt dat je er klaar voor bent. Ik hoop dat dit je een beetje kan helpen en dat je slaagt!

Er geen ding van maken, gewoon lekker gaan rijden. Net doen alsof je lekker allesn aan het rijdem ben. Niet teveel praten met je instructeur en niet teveel tweifele. Iedereen heeft zenuwen dat hoort er bij. Niet denken van wat andere van je denken maar gewoon je ding doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100