waarom gebruiken mensen haast nooit hun knipperlicht op de rotonde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vroeger was je verplicht als je op een rotonde reed en je sloeg niet af dan moest je dit laten zien door het linker knipper licht te gebruiken. Na de wijziging hier van, om dat het eigenlijk een idiote regeling was, waarom een rotonde is eigenlijk niets anders dan een eenrichtingstraat met alleen afslagen naar rechts. Dus hoef je allleen mar te knipperen als je afslaat, omdat je dan op de kruising naar rechts gaat(de theorie van de eenrichtingstraat). Met de aanpassing van de regel is men ook slordiger geworden in het aan geven van richting, maar volgens de wet moet je richting aangeven net zoals op een gewone rechte weg waar je op een kruising rechts afslaat.

Ik denk dat sommige mensen het sturen(en radio, navigatie, mobiel of mp3 speler bedienen) en richting aangeven tegelijk toch niet heel makkelijk vinden.

rotondes zijn iets van de laatste jaren, mensen die dat niet tijdens rijlessen hebben gehad om bijv bij linksafslaan je knipperlicht aan te laten op links, weten het niet.. of te makkelijk om te denken dat anderen toch wel zien dat ze afslaan..

omdat ze zich niet aan de verkeerregels houden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100