Waar moet ik als leek op letten bij de mogelijke aanschaf van een Peugeot Cabriolet vanaf 1988?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Congoleo, Een peugeot cabrio vanaf 1988, dus 20 jaar oud ongeveer.. Ik zou zowiezo even om de onderhoudsboekjes vragen en die nakijken. Let er ook op wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Ook de cabriokap even zeer aandachtig bekijken of er geen lekken/scheuren of schimmelplekken aanwezig zijn. Verder de algehele staat bekijken en hem evt. op de brug zetten. Succes met de evt. aanschaf. Groeten Leonard Toegevoegd na 2 minuten: en even een uitgebreide proefrit natuurlijk !

Vooral of 't dak wel goed sluit. Anders gaat 't lekken en ruikt je interieur naar natte hond en krijg je extra roest. Verder natuurlijk vooral op roest letten. De auto absoluut niet accepteren zonder dat je 'm uitgebreid op de brug hebt mogen bekijken. Neem een kennis mee - met zijn twee zie je meer. Laat een compressietest doen, en spreek vantevoren af wat de waarden minimaal moeten zijn wil je de auto eventueel kopen. Ik weet niet precies wat de compressie moet zijn, maar als alle 4 de cilinders boven de 7,5 zitten, zit je waarschijnlijk wel goed. Maar auto's van deze leeftijd kunnen er ook wel eens onder zitten. Verder is 't een slecht teken als er veel verschil in compressie zit; bijv. als de ene cilinder 8 en de ander 6 heeft. Als 't kan: twee weken garantie op bak en motor bedingen (gewoon dat ze er een ander oudje voor je inzetten als ie echt sneuvelt). Maar dat doet men zelden met zo'n oude auto.

Bij een cabriolet moet je altijd letten op schade. Dus kijk of de naden klopen, en overal gelijk zijn, of de deuren goed sluiten etc. Verder is de 205 best een goede auto. Wat er aan kapot kan is vrij eenvoudig te repareren. Let wel even op de koppeling, die moet goed oppakken, geen enorme slag of een hele korte van het pedaal. Ga er vanuit dat de auto flink achterstallig onderhoud heeft. Mensen steken minimaal geld in zo'n oude auto. Dus.... remvloeistof, koelvloeistof, olie etc. vervangen. Alles doorsmeren. Remblokken / schijven nazien. Trap op de rem en haal je handen van het stuur, auto moet recht uit rijden. Vaak moet zo'n auto een keer uitgelijnd en banden gebalanceerd worden. Vaak liggen er banden op van 10 jaar oud die wel genoeg profiel hebben maar eigenlijk gewoon aan het einde zijn. Kijk eens op www.carsurvey.org Daar staat van alles over bijna alle auto's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100