als je een rijbewijs B hebt mag je dan een caravan trekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen als de caravan niet zwaarder als het trekkende voertuig is. Toegevoegd na 5 minuten: Als de caravan zwaarder dan het trekkende voertuig is heb je rijbewijs B en E nodig. Toegevoegd na 18 minuten: In bepaalde gevallen is het bovendien toegestaan een zwaardere aanhangwagen dan 750 kg. te trekken met alleen geldig Nederlands rijbewijs B. Daar zijn echter twee voorwaarden aan verbonden: de aanhanger mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het trekkende motorvoertuig; de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer zijn dan 3500 kg.

Bronnen:
http://www.cbr.nl/1095.pp

Voor een caravan te trekken heb een B-E rijbewijs nodig

Ha, die Caravan; Ja dat mag, maar je bent aan een maximum gebonden. Dat hangt mede af aan het laad- en trekvermogen van je auto. Als je caravan te groot/zwaar is kun je binnen een dagdeel je /E-toevoegsel halen bij een goede rijschool. Toegevoegd na 49 seconden: Is hier trouwens al vaker gevraagd.

Dat mag volgens mij wel als de caravan maar niet zwaarder is dan 750 kg. Anders moet je een rijbewijs BE hebben

Bekijk de onderstaande tabel. Makkelijker kan het niet. Toegevoegd na 2 minuten: let op!! De maximale toegestane massa of MST is het lege gewicht van de caravan icl het laadvermogen. Deze gegevens staan allemaal op het kenteken bewijs.

dat heeft te maken met het gewicht van je auto er staat op het kenteken een maximale treklast die de auto mag trekken {geremd} als het gewicht van je auto incl belading en je caravan incl belading niet boven de 3500 kg uitkomt mag je met B rijbewijs rijden voorbeeld auto weegt 1550 kg en mag 200 kg laden is totaal 1750 kg caravn weegt 950 kg en mag 250 kg laden is totaal 1200 kg totaal heb je dan een combi van 2950 kg en dus mag jij die rijden met B rijbewijs maar 1 tipje ga veel oefenen met je caravan ben vannacht uit italie terug gekomen en heb door een storm gereden kost veel moeite om je combinatie in bedwang te houden

Jij niet maar je auto welen mits de caravan niet zwaarder is dan de auto.

ligt eraan in sommige gevallen moet je nog een rijbewijs hebben.

Bronnen:
rijksoverheid.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100