Bestaan er auto's die een 2e versnelling (of meer) in z'n achteruit hebben?

En wanneer zou dat nuttig kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat bestaat voor zware vrachtauto's, die kunnen 16 versnellingen vooruit en 2 achteruit hebben. Bijvoorbeeld deze: http://www.ginafrallyservice.nl/voertuigen/assistentietruck-4x4-t5.html. Is toch eigenlijk logisch dat een zwaar voertuig meer kracht moet kunnen zetten om achteruit te rijden.

Ha, die Rg89fh; Ook een Unimog (een soort kruising tussen een 4x4, een landbouwtrekker en een pick-up truk gebouwd door Mercedes-Benz) is leverbaar met twee achteruitversnellingen. Dit kan in zwaar terrein nuttig zijn. Eigenlijk heeft ook elke terreinwagen met hoge en lage gearing ook twee achteruitversnellingen: eentje in hoog en een in laag.

Auto's wet ik niet. Mijn touringcar had er vroeger wel 2. Eigenlijk 2 halve. Ik kon de achteruit spitsen. En een automaat heeft er eigen oneindig veel. Voor een gewone auto heeft het weinig zin. Of je moet een awd hebben die kan volgens mij ook in de hoge en lage gearing achteruit.

Onze eigen DAFvariomatic had een oneindeig aantal versnellingen achteruit. Vandaar dat er maar zo weinig over zijn. Ze zijn opgebruikt bij de achteruit rij races.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100