Wat is de hoogste snelheid die je legaal mag rijden, ter wereld, op de openbare weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Anna; Zoals gezegd geldt in Duitschland op een deel van de Autobahnen enkel een adviessnelheid van 130km/h. Als je echter bij een ongeluk betrokken raakt op zo'n gedeelte kan het aantonen van een hogere snelheid gevolgen hebben voor aansprakelijkheid en schuldvraag. In tegenstelling tot eerder gezegd zijn de boetes bij snelheidsovertredingen bij onze buren een stuk lager dan in ons land, maar kunnen wel strafpunten worden genoteerd. Echt ongelimiteerde wegen vind je verder op het Isle of Man, waar ook jaarlijks de Tourist Trophy voor motoren wordt verreden: buiten de bebouwde kom geldt daar geen alghele maximum snelheid. Echt iets voor waaghalzen, want snelwegen met gescheiden rijbanen liggen er niet of nauwelijks. Ten slotte zijn er een paar staten in Amerika waar geen formele maximum snelheid voor highways en freeways is bepaald, maar dit gewoon aan het oordeel van de Higway Patrol wordt overgelaten. Lekker willekeurig dus.

In Duitsland op de snelweg mag je zo hard je kan.

De snelheid die op de borden staat. Alleen in Duitsland mag je op stukken waar geen snelheidsbeperking geldt zo hard als je kunt/durft/wilt. Er geldt in Duitsland wel een snelheidsadvies van 130 km/h Als er een snelheidsbeperking aangegeven staat en je wordt gepakt met een te hoge snelheid is de boete ook hoger dan in NL. Voor alles geldt: Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Volgens mij gelden op het eiland Man (nog) geen snelheidsbeperkingen op de provinciale wegen , tenzij anders aangegeven , In bebouwde kom , de dorpen daartegen wel ! In principe zou je hem daar nog legaal een flinke peer mogen geven >

- Duitse Autobahn op veel stukken: snelheid onbeperkt, maar daar heb je alleen snelweg...lange rechte stukken. - Isle of Man (eiland tussen Engeland en Frankrijk met aparte wetten/regels): snelheid BUITEN de dorpjes en steden is onbeperkt. In de bewoonde gebieden is er wel een maximum snelheid. Toegevoegd na 52 minuten: Sorry, Isle of man ligt tussen Engeland en Ierland.

zo snel als de auto kan ,in Duitsland is er geen algemeen geldende maximum snelheid wel een adviessnelheid van 130 km/u op de autobahn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100