Is simpele verf uit een spuitbus goed genoeg om roest te voorkomen?

Mijn auto heeft nogal wat lakschade. Niet ernstig, en cosmetisch gezien boeit het helemaal niks (oud barrel, is me allemaal prima), maar het zou zonde zijn als'ie door roest als dat makkelijk te voorkomen is. Ik heb een simpele spuitbus met rode verf. Doen? Of investeren in iets speciaals? Of lekker laten voor wat het is?

't Is een rode peugeot 205 uit '93.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik zou het een beetje opschuren en dan behandelen met metaalverf als dat in de spuitbus zit die je hebt is dit prima maar denk wel het ziet er niet mooi uit maar helpt wel tegen roest of je smeert er ijzermenie op dat werkt ook

Als de verf wil houden kan je beter eerst een primer erop zetten. Eerst wat opschuren zeker roest, dan een metaal-primer (ijzermenie), licht opschuren en daarna spuiten. Dat moet de roest nog wel een tijdje op afstand houden.

Je kunt hamerslag gebruiken, dat is daar speciaal voor.

Als er al roest op zit,dit eerst even bewerken met een roestomvormer, anders afschuren, primer erop en overspuiten.

Als het enkel je plaatwerk betreft als een spatbord hoef je er niks aan te doen. Anders kan je beter schuren, behandelen met roestwerende middelen (owatrol) en dan spuiten of met de kwast erover. Misschien haal je van de sloop zo een vervangend deel, er zijn immers genoeg 205'jes op sloperijen te vinden. Maar als het je niks boeit, dan is het zonde van het geld en de moeite!

Als de roest niet van binnenuit komt ( want dan wordt het nieuwe stukken inlassen ) kun je de roest goed weg schuren , ontvetten , in de primer zetten , dan witte grondlak , licht opschuren waterproof , stofvrij maken , rondom afplakken , en spuiten met rode lak op kleurcode van de auto in 2 a 3 lagen ! Mag niet zo als nu te heet zijn , dus niet in felle zon ! succes .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100