autorijden op de autobaan?

moet je verplicht met rijles op de autobaan.
ik ben bang voor de autobaan vooral vrachtwagens od mensen die de auto ineens voor jou auto gooien en daarom ben ik de nooit voor gegaan.
is de geen andere mogelijkheid want rijbewijs is wel makkelijk vooral als je een kindje hebt.

Toegevoegd na 3 minuten:
od=of

Weet jij het antwoord?

/2500

ja natuurlijk is dat verplicht, je kan in nederland haast nergens komen zonder over de snelweg te gaan dus het wit altijd in je pakket. Mijn ervaring is echter dat de snelweg makkelijker rijden is dan in de bebouwde kom, iedereen rijd ongeveer 100 kilometer per uur en ze gaan allemaal dezelfde kant op dus er gebeurd veel minder engs dan je misschien zult denken! Rijscholen zijn er overigens op voorbereid dat mensen de snelweg eng vinden en daar word ook terdege rekening mee gehouden, zeker als je het aangeeft! Maar als je écht niet durft zou ik gaan kijken voor een brommobiel, heb je toch een klein autootje maar mag en kan je niet de snelweg op!

om je rijbewijs te halen moet je aan bepaalde criteria voldoen, zo ook het rijden op de auto en snelweg. Dus ja, dat is verplicht.

Op de Duitse Autobahn hoef je niet te oefenen, wel op de Nederlandse snelweg. Echter begeleid je instructeur/instructrice je hierbij waardoor je dit goed kan oefenen waardoor je uiteindelijk ook bij deze handeling precies weet wat je moet doen.

dat moet wel ja, maar waarschijnlijk zal je merken dat juist in de bebouwde kom rijden het moeilijkst is. de meeste rijinstructeurs begeleiden je prima als je voor het eerst op de snelweg moet rijden. veel succes !

Ik moet er niet aan denken dat ik op de autobaan chauffeurs tegenkom die geen ervaring hebben op snelwegen met vrachtwagens en invoegers... wie een zwemdiploma wil, zal ook echt moeten oefenen in het diepe. En daar is alleen nog maar de eigen veiligheid aan de orde. Kom op zeg...schouders eronder of op de fiets!

Als je een paar keer in- en uitgevoegd hebt zul je merken dat rijden op de snelweg best makkelijk is. Iedereen gaat dezelfde kant op. Hoewel sommige korte invoegstroken, vooral langs autowegen (100km) altijd spannend blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100