Wat is de meest populaire kleur voor een auto?

Ik wil binnenkort m'n 2 jaar oude fiat panda inruilen voor een nieuwe. Ik heb een zwarte, maar wil nu wel eens een ander kleur................vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Europa is zwart verreweg de meest populaire kleur voor auto's, gevolgd door zilver en grijs. Wereldwijd rijden juist het meest zilverkleurige auto's rond. Dat blijkt uit het Global Automotive Color Popularity Report van DuPont. Wereldwijd hebben ongeveer dezelfde kleuren de voorkeur, maar er zijn w'el onderlinge verschillen. De drie populairste kleuren zijn zwart, wit en zilver. In alle regio's is sprake van een groei van deze kleuren. Toegevoegd na 4 minuten: En nog een interessante toevoeging: Autokleuren zeggen iets over de persoonlijkheid van de eigenaar van een auto. Dit laat lakleverancier DuPont weten naar aanleiding van haar onderzoek naar de populariteit van autokleuren. Mensen die voor hun auto een zilveren kleur kiezen zouden ‘cool’ en elegant zijn. Een rode kleur zou verraden dat de kiezer ervan sexy, snel en dynamisch is. En volgens de onderzoekers van DuPont staat een donkerbruine kleur voor een nuchtere en no-nonsense persoonlijkheid.

Bronnen:
http://www.autoschadeportaal.nl/2005/08/17...
http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/...

Kobaltblauw. Toegevoegd na 9 minuten: Ik heb een prachtige kobaltblauwe Kia Picanto.Staat vaak geparkeerd in Coevorden(jou woonplaats toch?)Iedereen vindt hem prachtig.

Als ik zo onderweg eens rondkijk dan constateer ik dat zilvergrijs momenteel wel één van de meest gebruikte kleuren is. (dus in mijn ogen ook één van de meest saaie kleuren).

Kom op voor je eigen smaak! Kies wat je zelf mooi vindt. Als iedereen alleen maar gaat doen wat de ander wil, dan hebben we straks allemaal dezelfde kleur auto.. Toegevoegd na 12 minuten: De meest populaire kleur is overigens zilvergrijs.

In deze tijd is dat oranje

wit is de kleur van de auto nu!

Zwart, metallic grijs, alle andere kleuren en dan wit. Wit is het minst populair.

Er is niet één mooiste kleur. De kleur moet bij de auto passen. Bovendien zijn er in een kleur zoveel tinten, dat er geen algemeen antwoord te geven is. Zilver is bij BMW heel anders dan bij Kia bijvoorbeeld. Als je een courante kleur zoekt omdat je deze later wilt inruilen, bedenk dan dat er van een populaire kleur ook veel aanbod is. En dat doet de prijzen ook geen goed. Een Fiat panda is in allerlei hippe kleuren te koop, neem diegene die je het mooist vindt. Een Fiat Panda in zilvergrijs vind ik niks, past niet bij de auto. Een Mercedes SL in zilvergrijs vind ik dan weer wel mooi.

grijs, maar je wil toch niet iets wat iedereen al heeft?

ik vind lime groen mooi voor een auto. of juist een heel felle kleur, eentje die bij je past. waarvan je direct weg bent... heerlijk toch... succes en veel rijplezier

Populaire kleuren zijn zwart-metallic - Wit - Zilvergrijs-metalic - BLauw -metallic , en er zijn veel neon achtige kleuren met mineraal effect . Maar verder is dit individueel ! Over smaak valt nooit te twisten . Alvast veel geluk met de nieuwe auto !!! Gr.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100