Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat het verschil is tussen een merkautovoorruit of een autovoorruit waar geen merk instaat?

er zijn verzekeringsmaatschappijen die wel een autovoorruit vergoeden maar dat is een merkloze terwijl de autoruiten allemaal uit de zelfde fabriek komen. Maar ze vergoeden geen merk autoruiten

2 jaar geleden
in: Auto's
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Er kunnen veel verschillen in zitten.
Bijvoorbeeld minder lagen, want een voorruit van een auto is ‘gelaagd glas’: meerdere lagen glas, met daartussen een sterke folie. Hierdoor blijft de ruit 1 geheel, ook als deze gebroken is.

Ook kan er verschil zitten in (geluisd)isolatie, kan het oppervlak minder krasvast zijn, of wordt er geen (of minder) UV-straling tegengehouden.
De meeste autoruiten zijn tegenwoordig licht getint, dat kun je het beste zien als je een zijruit iets omlaag doet en er dan een wit papiertje achter houdt. Houdt je het voor de helft achter het glas en voor de helft boven het glas, dan zul je duidelijk zien dat het glas het papier groen of blauw kleurt.

Maar net zo goed kan er geen verschil in zitten. Vraag het de verkoper eens wat de verschillen zijn.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding