Wat vraag je tegenwoordig aan kilometervergoeding als je je (kleine) auto uitleent?

Het gaat om benzine incl overige kosten. Ik heb bij deze auto (Peugeot 206) er nooit op gelet hoeveel hij verbruikt. En de benzineprijs is tegenwoordig hoog, dus oude berekeningen op internet kloppen niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het beste uitgaan van 28 cent per km. Dat is vaak de vergoeding die je krijg als je voor een ander (= vrijwilligerswerk) een bepaalde afstand rijdt. Eigenlijk zou je 19 cent per km moeten rekenen (want dat wil de overheid), maar dan leg je er veel op toe.

28 cent per km is nog steeds vrij gebruikelijk voor werkgevers: https://www.hr-kiosk.nl/hoofdstuk/vervoer/reiskosten/reis-en-verblijfkosten Echter, dit dekt de kosten niet geheel. ANWB heeft een berekening vrijgegeven, welke aangeeft dat een kleine auto gemiddeld €0,31 kost per gereden KM, een kleine middenklasser €0,43 en een normale middenklas auto €0,49. Let wel op, dit zijn gemiddelden en kan afwijken van je daadwerkelijke kosten. Let op 2, dit artikel is vanuit 2015. Er kosten worden niet minder dus bovenstaande getallen zijn een absoluut minimum wat mij betreft: https://watkosteenauto.nl/wat-kost-een-auto-per-km/ Het NIBUD rekent uit dat een auto 39 cent kist (mini klasse) om 44 cent (compacte klasse) per km. https://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-een-auto/ Persoonlijk zou ik dan rond de 30 a 40 cent vragen per km. Ook bij uitlenen heb je slijtage en dergelijke.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100