Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekent op een hectometerpaaltje een 'R' in een geel vierkant?

Op hectometerpaaltjes langs de snelweg staan op sommigen een R in een geel vierkant. Wat betekent dit? Heeft dit iets te maken met de veiligheid van de snelweg?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Auto's
3.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dit staat voor Rechts. Hectometerpaaltjes komen voor aan beide kanten van de weg. Als je het nummer op het paaltje gebruikt om bijvoorbeeld een incident te melden is het handig voor de hulpverleners aan welke kant van de weg het paaltje staat omdat dezelfde nummers aan beide zijden van de weg voorkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Poet
8 jaar geleden
klopt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hectometerpaal
Ozewiezewozewiezewallakristallix
8 jaar geleden
Plus ! Voor de volledigheid: de bordjes aan de andere kant van de weg worden met een 'L' (links) opgesierd. Maar dat had je vast zelf ook al geraden :-)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Niet helemaal. Zoals in het aangehaalde Wikipedia-artikel staat: De links en rechts-aanduiding voor de richting is met "Li" en "Re" op groen naast het wegnummer. De "R" (en "L") op het gele vierkantje geven dit ook aan, maar alleen op verbindingsbogen tussen snelwegen en wel van het hoogste wegnummer mnaar het laagste.
Zoals in het Wikipedia-artikel staat: De links en rechts-aanduiding voor de richting is met "Li" en "Re" op groen naast het wegnummer. De "R" (en "L") op het gele vierkantje geven dit ook aan, maar alleen op verbindingsbogen tussen snelwegen en wel van het hoogste wegnummer mnaar het laagste.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding