Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Geel en grijs is hier ook al verschillende jaren niet meer. Tegenwoordig heb je het kenteken-pasje en dat heeft voor personenauto's en bedrijfsauto's dezelfde kleur. Andere landen hebben hun eigen manier van kentekenbewijzen.
(Lees meer...)
jc54
3 jaar geleden
ronron1212
3 jaar geleden
Wat is een grijs kenteken?
De naam doet vermoeden dat u auto’s met dit kenteken kunt herkennen aan de kleur van het nummerbord, maar dat is niet het geval. In de meeste gevallen gaat het om bestelauto’s, bestelbusjes of auto’s met een open laadbak met een kenteken dat begint met de letter “B” of “V”. De benaming komt voort uit de kleur van het vroegere kentekenbewijs deel 1. Door te ruime regelgeving reden in het verleden ook particulieren in auto’s met een grijs kenteken, maar dat is tegengegaan. Het gaat nu hoofdzakelijk om ondernemers. Ook gehandicapten kunnen onder voorwaarden een auto met een grijs kenteken bezitten.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding