In NL rijbewijs ingevorderd, strafblad, mogelijk rijbewijs halen in Duitsland?

Hoi,

Ik ben in NL mijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens alcoholmisbruik. Ben ook veroordeeld, taakstraf (heb waarschijnlijk een strafblad).
Kan ik nu in Duitsland opnieuw een rijbewijs gaan halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Je rijbewijs moet worden afgegeven door de gemeente waar je inwoner van bent. Onafhankelijk van waar je rijles en rijexamen hebt gedaan.

Ja, maar daar moet je veel voor over hebben. Je kunt je rijbewijs alleen aanvragen in het land waar je je gebruikelijke woonplaats hebt. Dat betekent dat je daar ten minste 185 dagen per kalenderjaar doorbrengt om persoonlijke of beroepsredenen. Dus naar Duitsland verhuizen en na een half jaar daar rijexamen doen en daar een rijbewijs aanvragen, zou een mogelijkheid zijn. Daar mag je vervolgens maximaal 15 jaar in Nederland mee rijden. Nog beter: blijf hier wonen en kom tot het inzicht dat alcohol en verkeer niet samen gaan.

Toegevoegd op 05 februari 2019 21:25: bron
Bronnen:
https://europa.eu/youreurope/citizens/vehi...

Een rijontzegging kan worden opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Doorgaans wordt een geldboete opgelegd, en in de zwaardere gevallen ook nog een taakstraf. Dat er bij u sprake is van een zwaar geval (minimaal 1,0 promille of weigering medewerking aan het alcoholonderzoek) blijkt wel uit het feit dat aan u een taakstraf is opgelegd én de rijbevoegdheid is ontnomen. Ontzegging van de rijbevoegdheid bedraagt maximaal vijf jaar, bij recidive maximaal tien jaar. Zelfs wanneer u het rijbewijs via de rechter terug zou krijgen, kan het daarna toch ongeldig worden verklaard. De zogenoemde recidiveregeling alcohol. U kunt natuurlijk via allerlei illegale (kr)omwegen proberen een rijbewijs te halen in Duitsland of bv België. Voordat een EU-land een rijbewijs afgeeft wordt men medisch gecontroleerd op drugs- en alcoholmisbruik. Rolt u door de keuring dan zal bij de afgifte van het rijbewijs of bij een controle uw rijbewijs worden ingevorderd en ongeldig worden verklaard op grond van het vertrekken van onjuiste gegevens. Dan zit u pas echt goed in de penarie. Waarschijnlijk een strafblad? Vraagt u zich af. U hebt zeker een aantal negatieve aantekeningen op uw justitiële documentatie, het vroegere strafblad. Nog waarschijnlijker is dat u een strafblad hebt van hier tot Tokio. Via de legale weg zult u in een ander Eu-land géén rijbewijs kunnen krijgen. Rijlessen nemen is iets anders.

Toegevoegd op 06 februari 2019 10:31: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100