Ik rij 100km/u rechts. Links verder een ander. In bocht houdt hij in waardoor ik hem inhaal. Fout?

Even verder splits de weg en moet ik links aanhouden. Blijkbaar met hij naar rechts. Het blijkt een agent die boos is, omdat hij waarschijnlijk van mening is dat ik rechts heb ingehaald. Kan dat zo worden gezien, als de auto op de linkerbaan vaart mindert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik het gelinkte artikel goed interpreteer, mag je nooit rechts inhalen, ook niet wanneer iemand anders onnodig links rijdt. 1. Inhalen geschiedt links. 2. Bestuurders die links voorgesorteerd hebben en te kennen hebben gegeven dat zij naar links willen afslaan, worden rechts ingehaald. 3. Fietsers dienen elkaar links in te halen; zij mogen andere bestuurders rechts inhalen. 4. Bestuurders die zich rechts van een blokmarkering bevinden mogen bestuurders die zich links van deze markering bevinden rechts inhalen. 5. Bestuurders mogen trams rechts inhalen.

Bronnen:
https://maxius.nl/reglement-verkeersregels...

Rechts inhalen mag niet. Bovendien overtrad je waarschijnlijk ook art 19 RVV 'De bestuurder moet in staat zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is.' Je reed te hard voor de specifieke situatie, en je hebt niet voldoende diep gekeken en geanticipeerd.

Bronnen:
https://maxius.nl/reglement-verkeersregels...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100