Kan mijn moeder een auto op haar naam zetten zodat ik daar ik kan rijden, zelf heeft zij geen rijbew?

Mag mijn moeder een auto en verzekering op haar naam zetten zonder rijbewijs dat ik daar in kan rijden ????

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja zeker, dat kan. Wel is het verstandig als je moeder open kaart speelt met de verzekering en vertelt dat jij rijdt. Of OOK rijdt. Stel je voor dat de verzekering ineens niet uitbetaald omdat er iemand anders , jong net een rijbewijs? dus zonder jaren ervaring , in rijdt. Neem geen risico met de verzekering, het kan je jarenlange ellende bezorgen, jou en je moeder.

Als je zelf een rijbewijs hebt, kan dat zeker. Alleen bouw je geen no-claim op.

Nee, dat kan niet. Of genuanceerder; ze kan wel de verzekeringnemer en premiebetaler zijn, maar JIJ zult jezelf toch echt moeten opgeven als regelmatige bestuurder, en dat is wat de premie bepaalt. Zodra je namelijk betrokken raakt bij een ongeluk, zal de verzekeraar gaan kijken waarom iemand anders dan de regelmatige bestuurder aan het stuur zat -en zodra blijkt dat je moeder niet eens een rijbewijs heeft, zal de verzekeraar de positie nemen dat er sprake is van fraude. Het gedoe daarna is niet te overzien.

Bronnen:
https://www.lastenvrij.nl/autoverzekering/...

In de regel niet, er zijn echter uitzonderingen mogelijk, dat zijn niet de uitzonderingen die jij beschrijft dus voor jouw situatie is het antwoord "NEE". https://weblog.independer.nl/autoverzekeringen/autoverzekering-afsluiten-zonder-rijbewijs/ Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs: kan dat? In Nederland is iedereen die in het bezit is van een auto verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het klinkt logisch dat iedereen die een auto heeft ook een rijbewijs heeft. Maar het komt wel eens voor dat je zonder rijbewijs een autoverzekering af wilt sluiten. In dit artikel leggen we uit hoe en waar je zonder rijbewijs een auto kunt verzekeren. Waarom sluit een verzekeraar niet zomaar een autoverzekering zonder rijbewijs? De meeste Nederlandse verzekeraars hebben als harde eis dat je een rijbewijs hebt. Wanneer je namelijk een auto of ander voertuig op je naam zet, betekent dit dat je als kentekenhouder een verzekeringsplicht hebt. Je mag alleen zelf niet in de auto rijden omdat je geen rijbewijs hebt. Je bent dus niet de regelmatige bestuurder. Het is voor de verzekeraar niet duidelijk wie er dan wel in de auto gaat rijden. Geen rijbewijs en toch een autoverzekering afsluiten? In bepaalde situaties kan het voorkomen dat je een autoverzekering wilt afsluiten, maar op dat moment (nog) geen rijbewijs hebt. Wat moet je doen? Nog geen rijbewijs Als je nog geen rijbewijs hebt, kun je geen auto verzekeren. Bezit je wel een auto dan moet je het kenteken laten schorsen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). En de auto moet je op privéterrein laten stallen, want alleen dan heb je geen autoverzekering nodig. Rijbewijs verlopen Zonder geldig rijbewijs mag je niet rijden, dus ook niet met een verlopen rijbewijs. Moet je echt een autoverzekering afsluiten en kun je niet wachten tot je jouw nieuwe rijbewijs hebt? Bel dan even met onze autoverzekeringsexperts (035 – 626 5544). Zij bespreken graag met jou wat de mogelijkheden zijn om dit probleem op te lossen. Rijbewijs ingevorderd Als je rijbewijs is ingevorderd, is het bijna niet mogelijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Wij raden je aan om gewoon bij je huidige verzekeraar te blijven. De enige verzekeraar die je onder bepaalde voorwaarden wel geaccepteerd is Rialto.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100