Makkelijke en slimme tips voor het verkopen van je auto?

Hoe zorg je dat je jouw auto snel en tegen de beste prijs verkoopt? Wat zijn de do’s en don’ts in de wereld van de tweedehands auto’s? Stuur ze in!

Weet jij het antwoord?

/2500

Was hem heel goed. Zowel van binnen als van buiten moet hij superschoon zijn. Koop desnoods voor een paar euro nieuwe matten. Mensen kunnen niet door een vieze auto heen kijken. Spuit er geen geurtjes in. Het kan net de verkeerde zijn. Zorg dat de ruitensproeiervloeistof op peil is. Zorg dat het onderhoudsboekje in orde is en vertel bij de verkoopt dat je er altijd met veel plezier in gereden hebt. Vertel vooral de voordelen van de auto. Bv. hoe zuinig hij is of dat onderhoudskosten laag zijn enz. Maar ga vooral niet opscheppen. ;) Laat de koper een proefritje maken.

Als je de auto via internet aanbiedt: De vraagprijs moet ongeveer overeenkomen met de vraagprijzen van andere, vergelijkbare auto's. Niet te goedkoop maar natuurlijk ook niet te duur. Vergeet niet te vermelden tot wanneer de auto APK gekeurd is. Maak goede, duidelijke foto's en zet zoveel mogelijk foto's online, het is voor de koper vaak belangrijk om deze te zien. Maak dan niet foto's van alleen de buitenkant, maar ook van het stuur en de voorstoelen, kilometerstand, eventuele bijzondere dingen aan de auto (bijv. de uitlaat) en de kofferbak. Zorg dat ook de wielen goed zichtbaar zijn als er mooie velgen of doppen onder zitten. Vermeld alle details over de auto die je weet in de advertentie, zoek eventueel ook het leeggewicht (voor de wegenbelasting) erbij en specificeer het motorvermogen. Zorg ervoor dat de kilometerstand klopt met wat er op de foto's staat. Je kunt het beste gewoon eerlijk zijn over de staat van de auto, dat voorkomt een hoop reacties die op niets uitdraaien. Inruil is soms ook nog wel de moeite waard trouwens! (Ik heb mijn auto net via internet verkocht en ben nu op zoek naar een andere gebruikte auto dus ik ben er op het moment erg mee bezig.)

Goed poetsen en zorgen dat hij van binnen goed schoon is. Niks zo afstotelijk als een auto met vies interieur. Reactie: Helemaal mee eens. Als ie binnenin netjes is straalt het uit dat je goed voor je spullen zorgt en dat vinden mensen belnagrijk. Ik iig wel.

Auto schoonmaken, A4tje op de ruiten met daarop Te Koop, plaats advertenties in supermarkten, zet je auto op internet met plaatjes. Moet best lukken suc6

Altijd foto's maken als ie mooi in de zon staat te blinken. Levert je sowieso een paarhonderd euro extra op.

Maak hem schoon van binnen en buiten, poetsen met turtle ice (lekker snel) banden zwart en hang een luchtverfrisser in de auto. De advertentie moet alle informatie in staan(kleur, vermogen, airco, radio /cd enz) en extra's zoals velgen, carkit enz een nieuwe apk moet natuurlijk. Heb je lelijke wieldoppen, koop een goedkoop een paar nieuwe. Laat je enthousiastme in de advertentie tekst overkomen. Zoek van tevoren op marktplaats, speurders ect naar zo'n zelfde auto en concureer met deze prijs, vraag je teveel prijs je jezelf uit de markt. Vraag een psychologische prijs zoals €1699,- i.p.v. €1700,-. Ik heb altijd prijs en verkoop hem soms zelfs met winst. Succes.

Ik was mijn auto geregeld met een dopje autowas in een emmer lauwwarm water. Nadien wassen met wash en shine en zo help je de auto in de was te zetten zonder het zware in en uitvrijven

Eerst wash en shine, en tatata... dopje glansspoelmiddel. Extra glimmende auto. En de bumpers met olie bewerken.... glimmende bumpers, en sierstrippen.

in je advertentie geen woorden verspillen aan termen zoals 'nauwelijks gebruikt' 'als nieuw' 'glimmend schoon' 'een lust voor het oog' etcetera, maar geef puur de technische informatie waar een koper behoefte aan heeft

Bij aankoop van je auto Protechlaagje over je auto laten leggen; hierdoor blijft de showroomglans ALTIJD op je auto ! Ik heb het zelf op mijn Abarth (wit) laten doen, werkelijk super. Veel beter dan Waxoil dat je na 15 wasbeurten echt wel kwijt bent. Zie www.protech.nl. Voor een eerste investering van 500 euro krijg je dat later eenvoudig weer terug !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100