Hoe kan een nieuwe vw crafter op giga veel plaatsen roesten binnen 2 jaar? En kia 7 jaar lak garantie geeft?

K heb 2 nieuwe vw crafters gekocht en na ruim een jaar zitten overal roest punten! ( lak bladderd af ) en vervolgens zegt de dealer: dat is steenslag. Jaja helemaal rondom zeker? Echt niet! K begrijp dat de neus onder kan zitten en enkel een zijkantje iets, maar niet overal en zeker niet van binnenuit. K bedoel niet dat kia goedkoper is en het onmogelijk is dat di niet eerder roest. Maar k vind het heel knap van kia, en slecht van vw. Wat is jullie mening. K zit hier best mee, voor ruim 80.000 bedrijfsauto kopen en 2 polo's en dan word je met roest afgescheept dat het allemaal steenslag is. Bedankt voort lezen en antwoorden misschien! Gr knaap

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je een briefje richting Pon (importeur) moet sturen. Ook VW geeft een lakgarantie en bij normaal gebruik worden dergelijke schades netjes afgehandeld.

Hoe het kan, weet ik niet! Wel meen ik te weten dat dit in principe m.u.v. steenslag niet mag voorkomen. En zoals je zelf aangeeft, kan dit niet rondom. Denk dus dat je je leverancier van de auto moet wijzen op de deugdelijkheid en duurzaamheid van het product (de producten) die hij jou geleverd heeft en waar jij op een normale manier gebruik van maakt. Dit zou ik schriftelijk doen en voorstellen om binnen een redelijke termijn (14 dagen) tot een bevredigende oplossing te komen. Mag redelijkerwijs aannemen dat jouw leverancier is aangesloten bij de Bovag en dat je deze om bemiddeling kan gaan verzoeken als je leverancier in gebreke blijft. Blijft over: 'procederen' Dit is een kostbare aangelegenheid en gaat veel moeite en energie in zitten. Maar als je dit de moeite waard is kun je het in overweging nemen. V.w.b. Kia denk ik dat zij zoveel vertrouwen in hun product hebben dat zij die garantie durven verlenen. Ik wens je in ieder geval veel succes. Mvg. TegenXinnig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100